Nieuwe woonbuurt Waterfront de Veene

Waterfront de Veene is een unieke locatie in het Noord-Brabantse Veen met 26 vrije kavels. De kavels vormen met elkaar een schitterende nieuwe woonbuurt. De locatie is uniek, alleen al omdat u hier op één van de laatste plekken in Nederland de gelegenheid heeft te bouwen in de uiterwaarden, midden in de natuur en verbonden met open vaarwater. Maar ook omdat ú hier zelf bepaalt hoe u woont in uw droomwoning die u zelf laat ontwerpen en bouwen. Binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden kunt u hier écht alle kanten uit!

Rust en ruimte in de uiterwaarden

Waar voorheen intensief werd gevoetbald, ontstaat nu Waterfront De Veene. Een markante woonbuurt met permanente woningen in een omgeving die meer rust en ruimte creëert voor het uiterwaardengebied. In totaal wordt er zo’n zes hectare aan nieuwe natuur aangelegd: 4,5 hectare natuur en zeker 1,5 hectare water. Er is een extra waterbergingslocatie gecreëerd door het realiseren van nieuwe inham aan de Afgedamde Maas. De kavels – en straks dus de woningen – liggen daarmee aan open vaarwater. Aan de Afgedamde Maas is daarnaast een aanlegsteiger gemaakt en om de locatie ook vanaf het water aantrekkelijk te maken zijn er een openbare zwemwaterlocatie en een strandje aangelegd.

Wonen aan het water

De kavels kunnen zijn opgesplitst in percelen direct aan het water en percelen nabij het water. Voor beide typen zijn er spelregels opgesteld om de kwaliteit van het gebied te waarborgen. Zo moeten de watergebonden woningen parallel aan het water liggen, vrijstaand zijn en in één samengesteld bouwvolume binnen het bouwvlak worden gerealiseerd. De ligging van de watergebonden woningen vraagt om een materialisering en kleurtoepassing die aansluiten bij natuurlijke kleuren en passend zijn binnen de gekozen architectuur. Denk bijvoorbeeld aan baksteen, hardsteen, stucwerk, behandeld hout en ontspiegeld glas in terughoudende kleuren. Voor de erfafscheidingen is in het beeldkwaliteitsplan vastgelegd dat er alleen natuurlijke materialen zoals wilgentenen, haagbeuk, taxus, hedera, liguster of heestersoorten worden toegestaan, eventueel ondersteund met een gaas- of spijlenhekwerk.

Wonen op een paar passen van het water

Slechts een paar passen van het water verwijderd liggen zes kavels. In stedenbouwkundig opzicht sluiten deze kavels met hun bebouwing aan bij de karakteristieke lintbebouwing aan de Maasdijk. Deze zes woningen vormen de overgang tussen de meer traditionele lintbebouwing en het deelgebied met de watergebonden woningen. Ook voor deze kavels – kavels 1, 2 en 23 tot en met 26 – staat in de regels dat de bebouwing vrijstaand en in één samengesteld bouwvolume binnen het bouwvlak dienen te worden gerealiseerd. Hier is echter de mogelijkheid om achter de vrijstaande hoofdbebouwing, bijgebouwen te realiseren.

verrekijker-jongentje

Schrijf u in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws